advertise

معرفی سیستم آبیاری بارانی

سیستم آبیاری بارانی چیست؟

سیستم آبیاری بارانی با توجه به نام‌گذاری آن به این شکل می باشد که آب را بوسیله یک پمپ با فشار قوی وارد لوله‌های پلی اتیلن که دارای تحمل فشار زیادی می باشند،می نماید و بعد از آن بوسیله آب‌پاش هایی که در سطح زمین تعبیه شده است آب در هوا پخش می شود و مانند قطرات باران بر روی گیاه و خاک می ریزد.


آبیاری بارانی به صورت روش های مختلفی صورت می‌پذیرد از جمله با استفاده از روش:

۱.خطی یا لاینیر
۲.ابفشان غلتان
۳.ابپاش تفنگی
این روش‌ها به صورت متحرک و یا ثابت اجرا می گردند.


کاربردهای آبیاری بارانی

از فرسایش خاک و نابودی املاح مفید و معدنی آن که‌ باعث رشد گیاه می شود این نوع روش آبیاری به شدت جلوگیری می نماید و در این نوع روش آبیاری میزان آبی که به محصولات خواهد رسید همه به یک انداره و خواهد بود و هیچ گونه کم و زیادی در میزان آب مصرفی در گیاهان وجود نخواهد داشت. این نوع آبیاری باعث می‌شود تا هوای اطراف گیاه مرطوب شود که این خاصیت باعث رشد چشمگیر محصولات می گردد و در مناطقی که دارای آب و هوای خشک هستند بسیار مفید است.
در این روش آبیاری می توان کودهای شیمیایی را در آب حل نمود و از طریق لوله‌های پلی اتیلن تعبیه شده برای آبیاری بارانی به گیاه رساند که باعث صرفه جویی اقتصادی هزینه و زمان می شود. آبیاری بارانی باعث می شود تا آفات و حشرات مضر از گیاه دور بماند. زمانی که از سیستم آبیاری بارانی استفاده می‌شود دیگر نیاز به نیروی انسانی برای ابیاری نیست و درنتیجه این گونه هزینه ها نیز کاسته می گردد و هم چنین این نوع آبیاری باعث صرفه جویی در میزان مصرف اب نسبت به آبیاری روش سطحی نیز می شود.


برای کشت محصولاتی که به صورت انبوه و در کنارهم قرار می‌گیرند و آبیاری قطره‌ای مشکل خواهد بود این روش آبیاری مناسب و راحتر می باشد. از شبکه آبیاری بارانی میتوان حتی در زمین‌هایی که شیب‌دار و دارای پستی بلندی هستند استفاده نمود یا مناطقی که فشار آب بسیار پایین است از روش آبیاری بارانی می‌توان بهره برد. تفاوتی که در آبیاری قطره‌ای و آبیاری بارانی وجود دارد در نحوه عملکرد آنها است ولی در هردو روش آبیاری قطره‌ای و بارانی جنس لوله های استفاده شده از پلی اتیلن می باشد هر چند که در گذشته ها در روش آبیاری بارانی از لوله های فلزی استفاده می شده است که باعث هزینه های بسیار هنگفت و راندمان کاری پایین داشته
که امروزه استفاده از این لوله حذف و لوله پلی اتیلن جایگزین آن شده است .آبیاری قطره‌ای به صورت قطره‌ و در کنار بوته گیاه می چکد و سطح کمتری را از نظر آبیاری پوشش می دهد ولی در آبیاری بارانی آب در هوا پخش می‌شود و به همین دلیل سطح وسیع تر آبیاری می گردد ولی یکی از معایبی که آبیاری بارانی نسبت به آبیاری قطره‌ای دارد این است که استفاده از شبکه آبیاری بارانی در مناطقی که وزش باد شدید دارد باعث هدر رفتن آب می شود و مورد دیگر هزینه های اولیه بالای اجرای آن در زمین های کشاورزی می باشد که آبیاری قطره‌ای هزینه های آن پایین تر است.

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.