امروزه یکی از بزرگترین مشکلاتی که در بخش کشاورزی وجود دارد کمبود آب است و با توجه به برداشت های بی رویه آب از چاههای کشاورزی و خشکسالیهای پی در پی و کمبود بارش های سالیانه در کشورمان استفاده از روش های آبیاری سنتی و روش غرقابی به دلیل اینکه باعث هدر رفتن بخش زیادی از منابع آبی می شود اصلا قابل استفاده و توجیه نیست لذا استفاده بهینه از منابع آب و افزایش کارایی مصرف آب ضروری است.
سیب زمینی یکی از مهمترین محصولات کشاورزی در کشور ما محسوب میشود که مصرف بالایی دارد و با توجه به کمبود منابع آبی در کشور آبیاری قطرهای یکی از روشهای آبیاری نوین و تحت فشار محسوب میشود که برای کشت سیب زمینی مناسب است. انواع نوارتیپ از جمله، نوار تیپ هیدرودریپ و نوار تیپ گلخانه ای را می توانید از فروشگاه تجهیزات آبیاری قطره ای نوین قطره خریداری نمایید.
در روش آبیاری قطرهای با استفاده از نوار آبیاری یا نوار تیپ برای گیاهانی که به صورت ردیفی امکان کشت آنها وجود دارد مانند سیب زمینی، چغندر، هندوانه، ذرت...کارایی و بهرهوری بالایی خواهد داشت و در مناطقی که باد خیز هست و امکان استفاده از روش آبیاری بارانی نیست و به دلیل سازگار بودن روش آبیاری قطرهای با هر شرایطی استفاده از نوار آبیاری یا نوار تیپ پیشنهاد می شود.
در آبیاری قطرهای با استفاده از نوار آبیاری(تیپ )دوره زمانی بین تبخیر از خاک و تعرق گیاه تعادل برقرار می شود و در این روش آبیاری بیش از ۳۰ درصد در مصرف اب صرفه جویی میشود هم چنین با افزایش تعداد دفعات آبیاری تنش خشکی گیاه هم کم می شود و باعث افزایش ۹۰ درصدی راندمان و محصولات کشاورزی می گردد.
عمدتا نحوه کاشت غده سیب زمینی با استفاده از نوار آبیاری یا نوار تیپ به دو صورت زیر است:
۱.کاشت به دو ردیف روی پشته صورت میگیرد که اندازه فاصله آنها ۳۵×۲۵سانتیمتر روی ردیف ها فاصله کشت ۲۵ سانتیمتر می باشد و فاصله ردیف ها ۳۵ سانتیمتر روی پشته باشد و یک نوار آبیاری وسط آنها قرار می گیرد.
۲.کاشت به دو ردیف روی پشته باشد که اندازه فاصله آنها ۴۵×۲۵سانتیمتر است فاصله روی ردیف ۲۵ سانتیمتر و فاصله ردیف ها ۴۵ سانتیمتر می باشد و یک نوار آبیاری وسط آن ها قرار میگیرد .شما می توانید جهت اطلاعات بیشتر درباره کشت گندم با نوار آبیاری بر وری لینک مورد نظر کلیک نمائید.
اگر کاشت سیب زمینی به این دو شکل بالا صورت بپذیرد باعث افزایش کل تولید و بهبود کیفیت محصول و بازار پسندتر شدن آن و کارایی بهتر مصرف آب و توزیع یکنواخت آب و باعث جلوگیری از تخریب و فرسایش خاک و امکان برداشت محصول با استفاده از ماشین های مکانیکی و باعت کاهش علفهای هرز در اطراف بوته گیاه و کاهش هزینه ها در مقایسه با روش آبیاری سنتی غرقابی می شود و بهتر است آبیاری سیب زمینی همان ساعات اولیه روز انجام گیرد
چرا که نور خورشید باعث می شود که آبی که روی شاخ برگ گیاه مانده تبخیر شود و از ایجاد آفات و بیماری های قارچی و گسترش آنها جلوگیری میکند آبیاری قطرهای به کشاورزان کمک میکند تا به صورت بهینه مصرف آب خود را کنترل و مدیریت کنند و هم چنین رطوبت خاک نیز حفظ می شود.جهت مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید